Even terugblikken

Terugblikken

 

Kim begon haar muzikale carrière op achttienjarige leeftijd als zangeres van de groep ”Skyband”.
Begin ’85 maakte zij samen met Freddy Bierset & Tris deel uit van het gezelschap”First Bouquet”, waarmee ze doorheen heel Vlaanderen in verschillende Culturele Centra optrad.
Het resultaat was de LP “First Bouquet”. 

Bovendien was ze ook te horen in enkele radioprogramma’s van de BRT, waaronder ”Sportkaffee”, ”Luc Delaat”, ”BRT2 aan zee” met Jos Boudewijn, ”Limburg ‘86” & ”Te bed of niet te bed” met Jos Ghijsen. 
In 1986 bereikte ze met de Limburgse ploeg, onder de professionele coaching van John Terra, de finale van de Baccarabeker in het casino van Middelkerke, Kim behaalde de prijs “het beste jong talent”. 
In dat zelfde jaar reisde ze naar Los Angeles voor een samenwerking met Corey Allen om opnames te maken in de Mad Hatters studio van Chick Corea. 
Na haar terugkeer in Vlaanderen kwam er een periode van muzikale samenwerking met Radio 2. 
Op 22-jarige leeftijd werd ze als lead-vocaliste gevraagd door de bekende Nederlandse show-en begeleidingsband ”Bluesette”. 
Later stapte ze over naar de Belgische formatie ”Toast”, waar ze de backing-vocals voor haar rekening nam. 
Werkgevers bleven zich op allerlei fronten aanbieden: Anita Meyer, Rob De Nijs, Benny Neyman, René Froger, Lee Towers, Albert West, Luc Steeno, Roundabout, e.a. 
In deze periode vond Kim dat de tijd rijp was om nogmaals ervaring op te doen van een songwedstrijd. 
Tijdens” Eurosong ’93 pakte Kim uit  met het nummer “Voor jou alleen”.   
Kim heeft behoorlijk wat studio-ervaring achter de rug, zowel als lead- en als backing-vocaliste, o.a. opdrachten voor zowel radio als TV (VTM), waaronder de jingle vanKassa 4 Droge Voeding.  
Ze heeft ook samen op de planken gestaan met “Rebecka Törnqvist” in opdracht van VTM.  
Momenteel staat ze geregeld op de planken met haar eigen 2-mans formatie ” Kim & Phil” waarbij ze zingt met de gitaar onder de arm. 

Kim schrijft eigen liedjes, ook  in opdracht.